Gardijan: U Sidneju pronađen kokain vrijedan više od milijardu australijskih dolara

Nakon što je identifikovala 24-godišnjaka za kojeg tvrde da su četvorica muškaraca namjeravali da opljačkaju i kidnapuju, policija je izvršila nalog za pretres njegovog stana i pronašla 722 kilograma kokaina

19750 pregleda 7 komentar(a)
Dio zaplijenjene droge, Foto: New South Wales Police Force
Dio zaplijenjene droge, Foto: New South Wales Police Force

Neuspjela zavjera četvorice muškaraca za otmicu u sjeverozapadnom Sidneju navela je policiju Novog Južnog Velsa da pronađe kokain vrijedan više od milijardu australijskih dolara (preko 615 miliona eura), piše Gardijan.

Policajci su odgovorili na izvještaje o provali u bloku u naselju Rajd na sjeveru Sidneja i zatekli četiri muškarca kako sjede u Tojoti Jaris na podzemnom parkingu jedinice u crnoj odjeći i pokrivačima za lice.

Policija navodi da je u automobilu pronašla polugu od 60 centimetara, rukavice, sjekač za meso, nož sa oštricom, sjekač za kutije, svjetleće šipke i rajsferšluse – stvari za koje kažu da su u skladu sa pokušajem otmice.

Nakon što je identifikovala 24-godišnjaka za kojeg tvrde da su četvorica muškaraca namjeravali da opljačkaju i kidnapuju, policija je izvršila nalog za pretres njegovog stana i pronašla 722 kilograma kokaina.

Taj muškarac je takođe uhapšen i biće optužen za nabavku zabranjene droge u "velikoj komercijalnoj količini“ i za svjesno bavljenje imovinskom koristi stečenom kriminalom.

Četvorica muškaraca – starosti 24, 23, 20 i 19 godina – su uhapšeni i biće optuženi za tešku provalu i ulazak sa namjerom krađe, maskirani i naoružani u namjeri da počine krivično djelo, posjedovanje pribora za provaljivanje i za učestvovanje u kriminalnoj grupi.

"Samo ove godine, naši detektivi su uhapsili 48 ljudi zbog navodnih prekršaja o otmici, a kroz razne druge operacije i specijalne snage, osujetili su niz drugih nasilnih radnji kao što su pucnjave na javnom mjestu i ubistva“, rekao je Džozef Doueihi, nadređeni detektiv u ovom slučaju.

Bonus video: