Ubijen lider Islamske države u Avganistanu

Američka vojska je navela u julu da je ubila šefa El-Korasana, Abu Sajeda u napadu na sjedište te grupe 11. jula u pokrajini Kunar
1 komentar(a)
Avganistan, Foto: Reuters
Avganistan, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.08.2017. 15:21h

Američka vojska je objavila da je u vazdušnom napadu u četvrtak na sjeveroistoku Avganistana ubila jednog visokog zvaničnika Islamske države u toj zemlji, i još trojicu lokalnih vođa te grupe.

General Džon Nikolson, zapovjednik američkih snaga u Avganistanu je rekao da je u vazdušnom napadu vođenom u četvrtak ubijen Abdul Rahman, šef grupe Islamska država za pokrajinu Kunar, poznate kao El-Korasan.

Američka vojska je navela u julu da je ubila šefa El-Korasana, Abu Sajeda u napadu na sjedište te grupe 11. jula u pokrajini Kunar, prenosi N1.

"Smrt Abdula Rahamna zadaje novi udarac visokom zapovjedništvu El-Korasana", naveo je general Nikolson u saopštenju i obećao džihadistima da će ih "progoniti sve dok više neće predstavljati prijetnju avganistanskom narodu i regiji".

On je dodao da su još trojica šefova te grupe ubijena u tom napadu u pokrajini Kunar.

General Nikolson navodi da je Abdul Raham bio emir grupe za pokrajinu Kunar i da je bio glavni kandidat za naslednika Abu Sajeda.

Bonus video: