U Dakaru puštena u saobraćaj linija brzih gradskih električnih autobusa

BRT, na kojem su radovi počeli 2020. godine, je autobuski sistem koji kruži za njega rezervisanim saobraćajnim trakama, u urbanom području danas zahvaćenom velikim saobraćajnim gužvama

6994 pregleda 3 komentar(a)
Maki Sal, Foto: Reuters
Maki Sal, Foto: Reuters

Senegalski predsjednik Maki Sal otvorio je na području Dakara liniju brzih električnih autobusa, u nadi da će tako rasteretiti saobraćajnu gužvu u glavnom gradu.

Predsjednik i njegova supruga ukrcali su se u jedan od autobusa BRT (za brzi autobuski prevoz) u predgrađu Dakara, na putu ka centru grada.

"To će potpuno promijeniti pravila javnog prevoza. To je odlučujući korak ka modernosti, ka ekonomskom rastu" Senegala, rekao je predsjednik na nacionalnoj televiziji koja je uživo prenosila događaj.

BRT, na kojem su radovi počeli 2020. godine, je autobuski sistem koji kruži za njega rezervisanim saobraćajnim trakama, u urbanom području danas zahvaćenom velikim saobraćajnim gužvama.

Projekat BRT koji košta 640 miliona eura i koji finansijski podržavaju Svjetska banka, Evropska investiciona banka i Zeleni klimatski fond UN, treba da prevozi 300.000 putnika dnevno na relaciji dugoj oko 18 kilometara.

Bonus video: