Katar uveo bezvizni režim za građane osamdeset država

"Bezvizna šema će omogućiti Kataru da postane najotvorenija zemlja u regionu", izjavio je zvaničnik iz katarskog Ministarstva za turizam
168 pregleda 9 komentar(a)
Katar ervejz, Foto: Reuters
Katar ervejz, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.08.2017. 16:17h

Kako bi stimulisao vazdušni saobraćaj i turizam u zemlji, koja je trenutno izolovana zbog optužbi susjeda za podršku terorizmu, Katar je uveo bezvizni režim za građane osamdeset država.

"Bezvizna šema će omogućiti Kataru da postane najotvorenija zemlja u regionu", izjavio je zvaničnik iz katarskog Ministarstva za turizam Hasan el Ibrahim na konferenciji za novinare u Dohi, a prenosi agencija Frans pres.

"Državljani osamdeset zemalja sveta će jedino morati da pokažu validan pasoš prilikom ulaska u Katar", rekao je Muhamed Rašed el Mazruej iz katarskog Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi Tanjug.

Najnovija šema, koja odmah stupa na snagu, važiće za zemlje Šengenske zone Evropske unije, druge zapadne zemlje, države Latinske Amerike, Azije, ali i Liban.

Državljanima 33 zemlje će biti omogućeno da, bez vize, borave u Kataru u trajanju od 180 dana, dok će građanima iz ostalih 47 zemalja biti dozvoljen boravak do 30 dana.

Bonus video: