Kontroverzni i poznati američki voditelj intervjuisao Putina

Karlson, blizak prijatelj Trampa koji je dugo bio medijska zvijezda na kanalu Fox njuz, uputio se u Moskvu na prvi intervju koji je Putin dao zapadnom novinaru otkako je započela ruska invazija na Ukrajinu u februaru 2022.

13645 pregleda 19 komentar(a)
Karlson, Foto: Twitter/TuckerCarlson
Karlson, Foto: Twitter/TuckerCarlson

Intervju američkog voditelja Takera Karlsona, bliskog Donaldu Trampu, s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom biće emitovan danas na njegovoj stranici, objavio je u Karlson na svom Instagram profilu.

Intervju će biti objavljen u ponoć po srednjeevropskom vremenu.

Karlson, blizak prijatelj Trampa koji je dugo bio medijska zvijezda na kanalu Fox njuz, uputio se u Moskvu na prvi intervju koji je Putin dao zapadnom novinaru otkako je započela ruska invazija na Ukrajinu u februaru 2022.

Taj kontroverzni, ali vrlo poznati voditelj u SAD nedavno je otpušten s Fox njuza i od tada vodi emisiju na mreži X (bivši Tviter).

Karlsonovu posjetu, koji je posljednjih mjeseci u više navrata kritikovao američku podršku Ukrajini, s velikom pažnjom su ispratili ruski državni mediji, prenosi agencija Hina.

"Većina Amerikanaca je neinformisana, nemaju pojma što se događa u regionu, ovdje u Rusiji ili 950 kilometara dalje u Ukrajini. Trebali bi da znaju, jer oni sami finansiraju velik dio rata", rekao je Karlson u videu objavljenom u utorak, u kojem se detaljno navode razlozi koji su ga naveli da podnese zahtjev za intervjuom sa ruskim predsjednikom.

Iz Bijele kuće su ocijenili da ovaj intervju s Putinom nije neophodan da bi se razumjela "brutalnost" ruskog predsjednika.

"Ono što je Putin učinio u Ukrajini trebalo bi biti jasno svima, kao i izmišljeni i smiješni razlozi kojima pokušava opravdati svoj postupak", saopšteno je iz kancelarije portparola Saavjeta za nacionalnu bezbjednost Džona Kirbija.

Američki voditelj pohvalio se i kako je on jedini novinar koji je izrazio volju da razgovara s ruskim predsjednikom. Tvrdnja je u suprotnosti s izjavama Kremlja, koji tvrdi da od zapadnih medija već jesu dobili zahtjeve za intervjue s Putinom.

Ali za razliku od njih, Karlson ima "stav koji je u suprotnosti s onim tradicionalnih anglosaksonskih medija", ocijenio je portparol ruskog predsjedništva Dmitrij Peskov.

Tretman koji Karlson uživa u suprotnosti je s ograničenjima za druge strane novinare u Rusiji, gdje su dvoje američkih novinara, Evan Geršovič i Alsu Kurmaševa, uhapšeni prošle godine i još uvijek u pritvoru.

Novinarka CNN-a Kristijan Amanpur demantovala je navode Karlsona da se niko od zapadnih novinara nije potrudio da razgovara sa Putinom.

Amanpur je za CNN kazala da je ova izjava Karlsona toliko smiješna, da je morao da je demantuje čak i Peskov.

"Peskov je rekao da to nije tačno jer zna da svi mi kucamo na njegova vrata da dobijemo taj intervju", kazala je Amanpur i dodala da je Peskov pravdao Karlsona riječima da možda nije znao da su i drugi tražili intervju.

Bonus video: