Lider Hezbolaha zaprijetio da će Izrael "platiti krvlju" za kontranapade u Libanu

Hezbolah i Izrael razmjenjuju vatru preko libansko-izraelske granice od početka rata u Pojasu Gaze u oktobru, što je njihov najkrvaviji sukob za skoro dvije decenije

3343 pregleda 1 komentar(a)
Nasralah na ekranu dok se obraća na televiziji tokom mitinga komemoracije pokojnim vođama grupe, Foto: Reuters
Nasralah na ekranu dok se obraća na televiziji tokom mitinga komemoracije pokojnim vođama grupe, Foto: Reuters

Libanski ekstremistički Hezbolah signalizirao je danas da će pojačati napade na Izrael kao odgovor na pogibiju deset libanskih civila koji su stradali u izraelskim napadima ove nedjelje, i zaprijetio da će ta zemlja platiti "krvlju".

Hezbolah i Izrael razmjenjuju vatru preko libansko-izraelske granice od početka rata u Pojasu Gaze u oktobru, što je njihov najkrvaviji sukob za skoro dvije decenije.

"Odgovor na masakr biće nastavak otpora na frontu i eskalacija otpora na frontu", rekao je lider Hezbolaha Hasan Nasralah u televizijskom obraćanju.

"Naše žene i naša deca su ubijeni ovih dana, neprijatelj će platiti cijenu prolivanjem njegove krvi", dodao je Nasralah, prenijele su agencije.

Hezbolah je danas prethodno objavio da su dva člana te proiranske šitske organizacije ubijena, a saveznička organizacija Amal je rekla da su u udaru ubijena tri njena člana.

Izraelske odbrambene snage (IDF) su juče saopštile da prilikom udara na jug Libana prethodne noći ubile visokopozicioniranog komandata Hezbolaha iz elitne jedinice Radvan, odgovorne za bombaški napad u martu prošle godine na sjeveru Izraela, i da su ubile zamjenika tog komandanta.

Bonus video: