Lavrov: Pozivam sve strane na Korejskom poluostrvu na uzdržanost

Ruski ministar spoljnih poslova je u Manili prethodno razgovarao sa sjevernokorejskim kolegom Ri Jong Hoom o bilateralnim odnosima, situaciji na Korejskom poluostrvu i o bezbjednosnim pitanjima na sjeveroistoku Azije, navedeno je u saopštenju, prenijela je agencija Tass
0 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.08.2017. 08:25h

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov pozvao je danas sve strane na Korejskom poluostrvu na uzdržanost i korišćenje diplomatskih sredstava u cilju rješavanja regionalnih problema, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ruski ministar spoljnih poslova je u Manili prethodno razgovarao sa sjevernokorejskim kolegom Ri Jong Hoom o bilateralnim odnosima, situaciji na Korejskom poluostrvu i o bezbjednosnim pitanjima na sjeveroistoku Azije, navedeno je u saopštenju, prenijela je agencija Tass.

"Lavrov je pozvao sve strane da pokažu uzdržanost i da izbjegnu korišćenje sile na Korejskom poluostrvu, kao i da nađu politička i diplomatska rješenja problema sa kojima se taj region suočava, uključujući denuklearizaciju Korejskog poluostrva", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef ruske diplomatije boravi u Manili zbog foruma Asocijacije država jugoistočne Azije (ASEAN) i juče je razgovarao sa američkim kolegom Reksom Tilersonom o uspostavljanju saradnje u oblasti sajber-bezbjednosti, kao i u problemu Sjeverne Koreje i drugim pitanjima.

Savjet bezbjednosti UN usvojio je 5. avgusta rezoluciju koja predviđa nove i pooštrene sankcije Sjevernoj Koreji, nakon što je ta zemlja ispalila drugu interkontinentalnu balističku raketu, koja je, kako je rekao lider Kim Džong Un, pokazala da Pjongjang može da pogodi kopno SAD.

Bonus video: