BLOG Ministarstvo zdravlja Gaze: Četvoro djece umrlo, sedmoro kritično zbog dehidracije i neuhranjenosti u bolnici

Rat Izraela i Hamasa - 145. dan

21059 pregleda 4 komentar(a)
Kamp za raseljene Palestince u Rafi, Foto: Reuters
Kamp za raseljene Palestince u Rafi, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.02.2024. 21:56h
Završeno
20:28h

Četvoro djece je umrlo, a sedmoro je u kritičnom stanju zbog dehidracije i neuhranjenosti u bolnici Kamal Advan u sjevernoj Gazi, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja te teritorije, prenosi agencija Rojters.

Administracija bolnice Kamal Advan saopštila je ranije da obustavljaju rad jer je objektu ponestalo goriva.

20:25h

U Pojasu Gaze je, u posljednja 24 sata, ubijeno 76, a ranjeno 110 Palestinaca, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te palestinske enklave.

Kako prenosi Anadolija, broj ubijenih Palestinaca u Pojasu Gaze, od početka rata, dosegao je 29.954.

Iz Ministarstva zdravlja kojim rukovodi Hamas, javili su da je broj ranjenih u sukobima 70.325.

Oni su istakli da pod ruševinama i pored puta ima još mrtvih, ali zbog prepreke izraelskih snaga, medicinski timovi i službenici civilne odbrane ne mogu da dođu do tijela.

Sukobi u Pojasu Gaze počeli su nakon prekograničnog napada Hamas na Izrael, 7. oktobra.

(MINA)

11:30h

Predstavnici Hamasa i Fataha sastaće se 29. februara u Moskvi, kako bi razgovarali o formiranju ujedinjene palestinske vlade i obnovi Gaze, izvijestila je ruska agencija RIA, pozivajući se na palestinskog ambasadora u Rusiji.

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov potvrdio je toj agenciji da je planiran takav sastanak, prenosi Rojters.

11:28h

Američka vojska je objavila da su njeni avioni, uz pomoć ratnog broda, oborili pet ofanzivnih dronova u Crvenom moru koji su lansirani iz područja pod kontrolom jemenskih Huta.

Bespilotne letjelice bile su "neposredna prijetnja trgovačkim brodovima i američkoj mornarici, kao i koalicionim brodovima u regionu", navodi se u saopštenju američke Centralne komande.

11:27h

Rat Izraela i Hamasa - 145. dan.

Ministartvo zdravlja Hamasa objavilo je danas da su u pojasu Gaze poginule 29.954 osobe od početka rata između Izraela i tog palestinskog islamističkog pokreta.

Kako je saopšteno, u prethodna 24 časa poginulo je 76 osoba.

Ukupno je od početka sukoba 7. oktobra ranjeno 70.325 ljudi, saopštilo je Ministarstvo u svom najnovijem bilansu nastradalih.

(BETA)  

Bonus video: