Lavrov i Tilerson razgovarali u Manili: Saradnja u sajber bezbjednosti

"Razmatrali smo našu saradnju u drugim oblastima. Podsjetili smo na dogovore postignute na sastanku predsjednika Rusije i SAD u Hamburgu, uključujući o potrebi uspostavljanja saradnje u sajber-bezbjednosti, borbi protiv sajber-kriminala, kao i o našim kontaktima u različitim međunarodnim pitanjima", rekao je ruski ministar
0 komentar(a)
Reks Tilerson Sergej Lavrov, Foto: Twitter
Reks Tilerson Sergej Lavrov, Foto: Twitter
Ažurirano: 06.08.2017. 13:03h

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da je sa američkim kolegom Reksom Tilersonom razgovarao o uspostavljanju saradnje u oblasti sajber-bezbjednosti, kao i u problemu Sjeverne Koreje i drugim pitanjima.

Moskva smatra da bi "kontakti američkog Stejt departmenta i ruskog Ministarstva spoljnih poslova kada je u pitanju sajber-bezbjednost bili korisni", rekao je Lavrov poslije sastanka s Tilersonom u Manili, na marginama godišnjeg foruma Asocijacije država jugoistočne Azije (ASEAN).

To je prvi sastanak šefova diplomatija dvije zemlje od kada su SAD uvele nove sankcije Rusiji.

"Razmatrali smo našu saradnju u drugim oblastima. Podsjetili smo na dogovore postignute na sastanku predsjednika Rusije i SAD u Hamburgu, uključujući o potrebi uspostavljanja saradnje u sajber-bezbjednosti, borbi protiv sajber-kriminala, kao i o našim kontaktima u različitim međunarodnim pitanjima", rekao je ruski ministar.

Lavrov je dodao da je Sjeverna Koreja i pitanje njenog nuklearnog programa takođe bila jedna od ključnih tema.

Dvojica ministara su na početku sastanka, kojem su na kratko prisustvovali novinari, uz osmjehe razmjenili nekoliko riječi, ali su ignorisali pitanje o uticaju novih sankcija na njihov razgovor.

Tilerson ni po završetku sastanka nije komentarisao razgovor s ruskim kolegom.

Prvi sastanak predsjednika Vladimira Putina i Donalda Trampa bio je u julu u Njemačkoj, na marginama samita Grupe 20 industrijski najrazvijenijih zemalja.

Bonus video: