Šef kineske diplomatije: Podržaćemo stabilan razvoj Rusije pod vođstvom Putina

Lavrov je zahvalio Pekingu na "podršci" koju je pružio predsjedniku Vladimiru Putinu nakon njegovog nedavnog reizbora

1983 pregleda 1 komentar(a)
Lavrov i Vang Ji, Foto: Reuters
Lavrov i Vang Ji, Foto: Reuters

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji izjavio je danas u Pekingu na sastanku sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom da Kina želi da "ojača stratešku saradnju" sa Moskvom, prenijeli su ruski državni mediji.

"Kina će podržati stabilan razvoj Rusije pod vođstvom (ruskog predsjednika Vladimira) Putina", rekao je Vang Ji, navodi agencija RIA Novosti.

"Podrška naroda je izvor napretka u Rusiji. Vjerujem da će pod čvrstim vođstvom predsjednika Putina ruski narod imati svijetlu budućnost", rekao je Vang Ji, prenosi Izvestija.

Lavrov je zahvalio Pekingu na "podršci" koju je pružio predsjedniku Vladimiru Putinu nakon njegovog nedavnog reizbora.

Kineski predsjednik Si Đinping je među prvima uputio čestitke Putinu, rekao je ruski ministar spoljnih poslova i zahvalio se kineskim prijateljima na toj podršci, navodi Izvestija.

"Izborni rezultati su potvrdili duboko povjerenje ruskog naroda u našeg lidera i u aktuelnu unutrašnju i spoljnu politiku", dodao je Lavrov, prenijele su RIA Novosti.

Šef ruske diplomatije doputovao je u ponedjeljak u dvodnevnu posjetu Kini.

Peking i Moskva su posljednjih godina intenzivirali ekonomsku saradnju i diplomatske kontakte, a njihovo strateško partnerstvo je dodatno osnaženo nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Bonus video: