Iranski mediji: U blizini Hormuškog moreuza zaplijenjen brod povezan sa Izraelom

Pomorske trgovinske operacije britanske vojske ranije su saopštile da je brod zaplijenjen u Omanskom zalivu, u blizini emiratskog lučkog grada Fujairah

4580 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Iranski državni mediji izvijestili su da su snage Islamske revolucionarne garde (IRGC) zauzele kontejnerski brod u blizini Hormuškog moreuza, tvrdeći da je brod povezan sa Izraelom.

Kao odgovor, Izrael je optužio Iran za piratstvo i rekao da će Teheran snositi posljedice eskalacije tenzija na Bliskom istoku, prenosi Radio Slobodna Evropa.

MSC Aries, plovilo pod panamskom zastavom, kojim navodno upravlja brodska kompanija u djelimičnom vlasništvu izraelskog milijardera, zaplijenjeno je danas i prebačeno u iranske teritorijalne vode, navodi državna novinska agencija IRNA.

Pomorske trgovinske operacije britanske vojske ranije su saopštile da je brod zaplijenjen u Omanskom zalivu, u blizini emiratskog lučkog grada Fujairah.

Incident dolazi usred pojačanih tenzija između Irana i Zapada zbog nastavka rata u Pojasu Gaze i nakon navodnog izraelskog napada na iranski konzulat u Siriji ovog mjeseca.

Iran je obećao da će uzvratiti za napad u kojem je ubijeno sedam iranskih vojnih lica, uključujući i visokog komandanta IRGC-a.

Bonus video: