Sada i zvanično: Skaramuči nije više direktor za komunikacije Bijele kuće

Tramp je rekao da "nema haosa" u Bijeloj kući
0 komentar(a)
Entoni Skaramuči, Foto: Reuters
Entoni Skaramuči, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.08.2017. 06:48h

Direktor za komunikacije Bijele kuće Entoni Skaramuči napušta tu funkciju svega 11 dana pošto je postavljen, saopštila je Bijela kuća.

Američki predsjednik Donald Tramp postavio je ranije juče penzionisanog generala Marinskog korpusa SAD Džona Kelija za novog šefa svog kabineta.

U saopštenju Bijele kuće je navedeno da Skaramuči odlazi sa mjesta direktora za komunikacije jer "smatra da je najbolje da Keliju prepusti čistu situaciju i mogućnost da formira sopstveni tim".

Tramp je međutim prethodno rekao da "nema haosa" u Bijeloj kući.

"Najveće vrijednosti na berzi ikada, najbolje brojke na polju ekonomije, najniža nezaposlenost u posljednjih 17 godina, povećane plate, bezbjednost na granicama, dakle - nema haosa u Bijeloj kući", napisao je američki predsjednik.

Predsjednik SAD je na ceremoniji polaganja zakletve Džona Kelija u Bijeloj kući rekao da će on "spektakularno obavljati svoj posao".

"Njujork tajms" je juče pozivajući se na tri neimenovane osobe iz Bijele kuće objavio da je Tramp odlučio da sa mjesta direktora za komunikacije Bijele kuće smijeni Skaramučija.

Bonus video: