SAD izrazile žaljenje zbog ruske odluke o smanjenju broja diplomata

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je saopštilo da je Vašingtonu poručeno da do septembra smanji broj svojih diplomata u Rusiji na 455, što odgovara broju ruskih diplomata koji borave u SAD
5 komentar(a)
Stejt Dipartment, Foto: Shutterstock
Stejt Dipartment, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.07.2017. 07:08h

SAD su izrazile žaljenje zbog odluke Rusije da smanji broj američkih diplomata navodeći da još nije donijeta odluka o odgovoru na tu mjeru, saopštio je kasno sinoć Stejt depatment.

"To je žalosna i neopravdana odluka. Procjenjujemo uticaj tog ograničenja i način našeg odgovora na tu mjeru", dodalo je američko Ministarstvo inostranih poslova.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin naložio je u nedelju da 755 američkih diplomata napusti Rusiju, kao odgovor na najnovije sankcije Vašingtona.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je saopštilo da je Vašingtonu poručeno da do septembra smanji broj svojih diplomata u Rusiji na 455, što odgovara broju ruskih diplomata koji borave u SAD.

"Više od 1.000 ljudi radilo je i još radi u američkoj ambasadi i konzulatima", rekao je Putin i dodao da "755 američkih diplomata mora da prekine svoje aktivnosti u Rusiji".

Američki Kongres, u namjeri da kazni Rusiju zbog njenog navodnog mešanja u američke predsjedničke izbore 2016. godine, usvojio je prošle nedjelje ubjedljivom većinom zakon koji predviđa oštrije sankcije Rusiji.

Bonus video: