Tramp će potpisati paket oštrih finansijskih sankcija Rusiji

Nove američke sankcije bi mogle da utiču na kažnjavanje preduzeća koja rade na gasovodima iz Rusije, tako što bi se ograničio njihov pristup američkim bankama ili bi mogu da budu isključene sa američkog tržišta
2 komentar(a)
Vladimir Putin, Donald Tramp, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.07.2017. 08:20h

Američki predsjednik Donald Tramp potpisaće paket oštrih finansijskih sankcija Rusiji, koji je prethodno usvojio Kongres, saopštila je danas Bijela kuća.

Nakon odluke SAD, rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je Vašingtonu preporučeno da do septembra smanji broj svojih diplomata u Rusiji.

Takođe, američka ambasada od avgusta neće moći da koristi nekoliko objekata u Moskvi. Ministarstvo je navelo da Rusija zadržava pravo da primijeni i druge mjere koje mogu štetiti interesima SAD.

Kongres SAD, u namjeri da kazni Rusiju zbog njenog navodnog miješanja u američke predsjedničke izbore 2016. godine, usvojio je ubjedljivom većinom zakon koji predviđa oštrije sankcije protiv Rusije.

Nove američke sankcije bi mogle da utiču na kažnjavanje preduzeća koja rade na gasovodima iz Rusije, tako što bi se ograničio njihov pristup američkim bankama ili bi mogu da budu isključene sa američkog tržišta.

Bonus video: