Američki glumac ubijen tokom pljačke

Osumnjičeni su pobjegli sa lica mjesta i nisu uhapšeni

11841 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Džoni Vaktor, glumac najpoznatiji po ulozi u sapunici "General Hospital (Opšta bolnica)", preminuo je nakon što je ranjen iz vatrenog oružja tokom pljačke u Los Anđelesu. Imao je 37 godina.

Njegova majka Skarlet potvrdila je njegovu smrt za TMZ. Policijska uprava Los Anđelesa kasnije je saopštila da je Vaktor ranjen oko tri sata ujutro u subotu, nakon što se suočio sa trojicom muškaraca koji su navodno pokušavali da ukradu katalizator iz vozila, prenosi N1.

Pozvana je policija i Vaktor je odveden u lokalnu bolnicu, gdje je proglašen mrtvim.

Osumnjičeni su pobjegli sa lica mjesta i nisu uhapšeni, saopštila je policija. Istraga se nastavlja, prenosi Gardijan.

Voktorov agent Dejvid Šaul takođe je potvrdio njegovu smrt za Varajeti. „Džoni Vaktor je bio spektakularno ljudsko biće“, napisao je Šaul u izjavi. „Ne samo talentovan glumac koji je bio predan svom zanatu, već pravi moralni primjer svima koji su ga poznavali”.

Rad sa Vaktorom opisao je kao privilegiju: „On bi vam bukvalno dao košulju sa svojih leđa. Poslije više od decenije zajedničkog rada, on će zauvijek ostaviti prazninu u našim srcima.”

Vaktor je rođen 1986. godine u Čarlstonu u Južnoj Karolini. Njegova prva televizijska uloga bila je u dramskoj seriji Armi Vives, a nastavio je da se pojavljuje u brojnim gostujućim ulogama u emisijama kao što su Westworld, The OA i Criminal Minds.

Od 2020. do 2022. godine, Vaktor se pojavio u više od 160 epizoda „Opšte bolnice“, gdje je igrao lik Branda Korbina.

Ekipa serije je u nedjelju izdala saopštenje: „Cijela porodica General Hospital slomljena je kada čula da je Džoni Voktor prerano preminuo. On je zaista bio jedinstven i sa njim je bilo zadovoljstvo raditi svaki dan. Naše misli i molitve upućujemo njegovim najmilijim tokom ovog teškog vremena.”

Iza glumca su ostala majka Skarlet i braća Lens i Grant.

Bonus video: