Tramp: Nisam Asadov fan, neću ga pustiti ga da se izvuče sa onim što je učinio

Američki lider je reka da u Siriji danas možda ne bi bilo miješanja Rusije ili Irana da je bivši predsjednik SAD Barak Obama preduzeo korake protiv Asada
0 komentar(a)
Saad Hariri, Donald Tramp, Foto: Reuters
Saad Hariri, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.07.2017. 08:48h

Američki predsednik Donald Tramp optužio je predsednika Sirije Bašara al Asada da je počinio užasne zločine protiv čovječnosti, a za libanski ekstremistički pokret Hezbolah rekao da je pretnja za čitav Bliski istok.

Tramp je juče, na konferenciji za novinare u Bijeloj kući zajedno sa premijerom Libana Saadom Haririjem pozvao na sprječavanje režima sirijskog predsjednika da izvede "još napada hemijskim oružjem", navodi AFP.

"Nisam Asadov fan. Zasigurno mislim da je ono što je uradio toj državi i ljudima užasno. Nisam neko ko će stajati po strani i pustiti ga da se izvuče sa onim što je učinio", rekao je Tramp podsjećajući da je naredio vazdušne napade krstarećim raketama na vazdušnu bazu u Siriji koja je pod kontrolom sirijske vlade.

Američki lider je dodao da u Siriji danas možda ne bi bilo miješanja Rusije ili Irana da je bivši predsjednik SAD Barak Obama preduzeo korake protiv Asada.

Optužio je Hezbolah i Iran za širenje humanitarne katastrofe u Siriji.

"Hezbolah je prijetnja libanskoj državi, libanskom narodu i cijelom regionu. Ta grupa nastavlja da povećava vojni arsenal koji prijeti da započne još jedan sukob u Izraelu. Uz podršku Irana, takođe širi humanitarnu katastrofu u Siriji", rekao je Tramp.

Bonus video: