Havaji: Požar u soliteru, stradale tri osobe

Zgrada "Marko Polo" izgrađena je 1971. godine, kada postojanje automatskih prskalica nije bilo obavezno i ima 36 spratova
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.07.2017. 07:13h

Najmanje tri osobe su nastradale, a 12 je povrijeđeno u požaru koji je u Honolulu na Havajima zahvatio nekoliko spratova zgrade "Marko Polo".

Šef vatrogasne službe Manuel Neves izjavio je da su nastradale tri osobe na 26. spratu, ne precizirajući detalje.

Prema njegovim riječima, da su u zgradi postojale automatske prskalice sa vodom, požar bi bio lokalizovan u stanu na 26. spratu i ne bi se proširio, prenio je AP.

Više od 100 vatrogasaca borilo se da obuzda vatrenu stihiju, prenio je Rojters.

Požar je zahvatio 26. sprat zgrade "Marko Polo" oko 2.15 časova ujutru i proširio se na gornje spratove, izvijestio je dnevnik "Honolulu star advertajzer".

Za sada se ne zna šta je prouzrokovalo požar.

Hitna pomoć je ukazala pomoć na licu mjesta povrijeđenima, a dvije osobe su prebačene u obližnju bolnicu, od kojih je jedna u ozbiljnom, ali stabilnom stanju.

Vatrogasci su pritekli u pomoć ljudima, koji su bili zarobljeni u svojim stanovima, ali list ne navodi koliko ih je bilo.

Stanovnici zgrade su evakuisani u obližnji park gde su im pomoć pružili volonteri, naveo je Crveni krst Havaja na svom Tviter nalogu, a zbog požar je bio zatvoren put ispred zgrade, navela je na svom Tviter nalogu policija Honolulua.

Zgrada "Marko Polo" izgrađena je 1971. godine, kada postojanje automatskih prskalica nije bilo obavezno i ima 36 spratova.

Galerija

Bonus video: