Pjongjang: Vojni sukob sa nama vodiće SAD do samouništenja

Vladin zvanični list napominje da Sjeverna Koreja sada posjeduje sposobnosti za izvođenje moćnog kontranapada koji će "pretvoriti SAD u gomilu pepela"
1 komentar(a)
Sjeverna Koreja, Foto: Reuters
Sjeverna Koreja, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2017. 10:45h

Sjeverna Koreja zaprijetila je Sjedinjenim Državama da ne vrše pritisak na Pjongjang, jer će vojni sukob sa tom zemljom "neizbježno dovesti SAD do samouništenja", objavljeno je u zvaničnom listu sjevernokorejske vlade "Minju Čoson" ("Demokratska Koreja").

Američka predsjednička administracija se "priprema za provokativne i opasne vojne korake", koristeći se tvrdnjom da lansiranje interkontinentalne balističke rakete Hvasong-14, koje je Sjeverna Koreja izvela 4. jula, predstavlja svjetsku prijetnju, navodi se u tekstu, prenosi TAS.

List upozorava da Sjeverna Koreja sada posjeduje sposobnosti za izvođenje moćnog kontranapada koji će "pretvoriti SAD u gomilu pepela", prenosi Tanjug.

Kako se navodi, nakon što je administracija američkog predsjednika Donalda Trampa preuzela vlast, doba "strateškog strpljenja" sa Sjevernom Korejom je završeno i Vašington je pokrenuo aktivne međunarodne kampanje u cilju povećanja pritiska na Pjongjang zbog raketnih i nuklearnih testova te zemlje.

Ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli rekla je prošle nedjelje Savjetu bezbjednosti da je Vašington spreman da koristi svoje pune sposobnosti kako bi se odbranio i kako bi odbranio svoje saveznike od prijetnje koja dolazi od raketnog i nuklearnog programa Sjeverne Koreje.

Međutim, ona nije napomenula da bi SAD mogle da upotrijebe vojnu silu u slučaju nužde, navodi agencija.

Bonus video: