Trampov sin: Sastajao sam se sa Rusima bez zadnjih namjera

„Taj sastanak je bio toliko beznačajan da nisam imao šta da kažem ocu”, naveo je Trampov sin
98 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp junior, Foto: Reuters
Donald Tramp junior, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2017. 08:01h

Sin američkog predsjednika Donalda Trampa rekao je da se s ruskom advokaticom povezanom sa Kremljom sastao u okviru svojih formalnih kontakata s ruskim zvaničnicima, istakavši da tokom susreta s Rusima nije pokušao da utiče na predsjedničke izbore, niti da naškodi Hilari Klinton.

Donald Tramp Mlađi je sinoć u intervjuu za Foks njuz ocijenio da su optužbe protiv njega za dosluh sa Rusima smiješne i pretjerane, dodavši da njegov otac ništa nije znao o sastanku koji je on sa ruskom advokaticom imao u junu 2016, prenosi danas AP.

„Taj sastanak je bio toliko beznačajan da nisam imao šta da kažem ocu”, naveo je Trampov sin.

On je, međutim, nekoliko sati prije intervjua za Foks njuz, na Tviteru objavio niz mejlova iz juna 2016, a u jednom od njih kaže da bi volio da od ruske advokatice dobije informacije koje bi naškodile Hilari Klinton, tadašnjoj demokratskoj kandidatkinji za predsjednika SAD i protivnici njegovog oca, napominje američka agencija.

Tramp Mlađi je prije nekoliko dana priznao da se sastao sa ruskom advokaticom 9. juna 2016. nakon što mu je rečeno da ona ima informacije pogubne po Hilari Klinton, ali je istakao da mu ona nije pružila „nikakve smislene informacije”, već da je željela da razgovara o sankcijama protiv ruskih pojedinaca.

U međuvremenu, ruska advokatica Natalija Veseljnickaja, koja se sastala sa Donaldom Trampom Mlađim tokom američke izborne kampanje prošle godine, negirala je navode da mu je ponudila kompromitujuće informacije o Hilari Klinton.

Ona tvrdi da joj je ponuđeno da se sastane sa Trampom Mlađim privatno, a ne zbog činjenice da je on sin predsjedničkog kandidata, javlja AP, prenosi Tanjug.

Bonus video: