Tramp: Ja i Mej smo razvili posebnu vezu, izuzetan sastanak sa Putinom

Tramp je rekao i da je sa Mej razgovarao o trgovinskom sporazumu koji će biti "odličan za obje zemlje", ne navodeći detalje
1 komentar(a)
Tereza Mej, Donald Tramp, Foto: Reuters
Tereza Mej, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.07.2017. 08:55h
Američki predsjednik Donald Tramp i britanska premijerka Tereza Mej razgovarali su danas u Hamburgu o bilateralnoj saradnji i trgovinskom sporazumu.

Tramp i Mej su razgovarali na marginama samita Grupe 20 industrijski razvijenih zemalja - G 20 u Njemačkoj.

Predsjednik SAD je rekao da je sa premijerkom Velike Britanije imao "opširne razgovore" i dodao da su razvili "posebnu vezu".

Tramp je rekao i da je sa Mej razgovarao o trgovinskom sporazumu koji će biti "odličan za obje zemlje", ne navodeći detalje.

Nakon sastanka sa Mej, Tramp će danas razgovarati sa predsjednikom Indonezije Džokom Vidodom, premijerom Singapura Lijem Hsjenom Lungom, japanskim premijerom Šinzom Abeom i predsjednikom Kine Si Đinpingom.

Izuzetan sastanak s Putinom

Tramp je izjavio i da je juče imao "izuzetan" prvi sastanak licem u lice sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

"Izuzetan sastanak sastanak juče sa Vladimirom Putinom", rekao je Tramp na početku susreta sa Mej, kojim je započeo obaveze drugog, završnog dana samita G20 u Hamburgu.

Sastanak predsjednika SAD i Rusije koji je trebalo da traje pola sata, okončan je nakon oko dva i po sata, a lideri SAD i Rusije postigli dogovor o prekidu vatre na jugozapadu Sirije.