Tramp: Interesantne stvari se događaju na Bliskom istoku

U saopštenju Bijele kuće je navedeno da su Tramp i Salman razgovarali o mnogim regionalnim pitanjima, uključujući napore da se postigne trajan mir između Izraela i Palestinaca
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.07.2017. 13:01h

Predsjednik SAD Donald Tramp ocijenio je danas da se "interesatne stvari događaju" u vezi s mirovnim procesom na Bliskom istoku poslije telefonskog razgovora s kraljem Saudijske Arabije.

"Razgovarao juče s kraljem Saudijske Arabije o miru na Bliskom istoku. Interesantne stvari se događaju!", napisao je Tramp na Tviteru

Nakon što je saudijski kralj Salman krajem juna postavio za prestolonasljednika princa Muhameda bin Salmana, Tramp mu je čestitao na novoj poziciji.

U saopštenju Bijele kuće u to vrijeme je navedeno da su dvojica lidera razgovarala o mnogim regionalnim pitanjima, uključujući napore da se postigne trajan mir između Izraela i Palestinaca.

Jordanski kralj Abdulah Drugi posjetio je Vašington ove nedjelje i razgovarao o izraelsko-palestinskom miru s visokim zvaničnicima Trampove administracije.

On se, između ostalih, sastao sa Džaredom Kušnerom, Trampovim savjetnikom i zetom koji je nadavno bio u posjeti Izraelu i Ramali na Zapadnoj obali.

Abdulah Drugi je naglasio stav, koji Jordan već dugo zauzima da će mirovni proces pomoći situaciji u regionu, kao što je govorio i prilikom ranijih posjeta glavnom gradu SAD, prenose izraelski mediji.

Kušner je bio u regionu u nastojanju da doprinese obnovi mirovnih pregovara koji su u zastoju od aprila 2014. godine.

Kušnerova misija uslijedila je poslije posjete Trampa Bliskom istoku u okviru njegovog prvog putovanja u inostranstvo otkako je na funkciji predsjednika.

On je posjetio Rijad, Jerusalim i Vitlejem na Zapadnoj obali, i obećao da će se zalagati za postizanje konačnog bliskoistočnog mira.

Bonus video: