Lavrov: Sve akcije u Siriji koordinisati sa Damaskom

"Pozivam sve da izbjegavaju jednostrane akcije, poštuju suverenitet Sirije i pridruže se našem zajedničkom radu koji je dogovoren s Vladom Sirije", rekao je šef ruske diplomatije
67 pregleda 1 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.06.2017. 07:29h

Sve zemlje treba da poštuju suverenitet i teritorijalni integritet Sirije i koordinišu sve "kopnene" akcije sa Damaskom, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

"Što se tiče dešavanja na 'terenu' u Siriji, i dalje insistiramo da je neophodno potpuno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije. Bilo kakve kopnene akcije, a tamo ima mnogo učesnika, uključujući one koji sprovode vojne operacije, treba da budu u koordinaciji s Damaskom", rekao je Lavrov u Pekingu poslije sastanaka šefova diplomatija zemalja BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afika), prenjela je agencija Tass.

Moskva poziva Vašington da obezbjedi koordinaciju u radu sa Sirijom i poštuje suverenitet te zemlje, dodao je Lavrov.

"Pozivam sve da izbjegavaju jednostrane akcije, poštuju suverenitet Sirije i pridruže se našem zajedničkom radu koji je dogovoren s Vladom Sirije", rekao je šef ruske diplomatije.

Lavrov je dodao da će naredni sastanak o sirijskoj krizi u Astani, u Kazahstanu, biti održan 10. juna i da će, pored predstavnika Rusije, Irana i Turske, učestvovati i specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura.

Bonus video: