Trampov advokat negirao navode iz Trampovog tvita: Predsjednik nije pod istragom

51 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.06.2017. 16:42h

Član pravnog tima američkog predsjednika Donalda Trampa, advokat Jan Sekulov rekao je danas da predsjednik SAD nije pod istragom, čime je negirao navode iz Trampove poruke na Tviteru.

Sekulov je na više američkih televizija rekao da je Trampov tvit u petak bio isključivo usmjeren na tekst Vašington posta o širenju istrage ruskog miješanja u izbore u SAD.

"Predsjednik (Tramp) nije pod istragom specijalnog savjetnika. Predsjednikov tvit bio je odgovor na pet anonimnih izvora koji su navodno odavali informacije Vašington postu o mogućoj istrazi protiv predsjednika", rekao je Sekulov.

Vašington post je prošle nedjelje objavio da je specijalni savjetnik u istrazi o ruskoj umiješanosti u izbore u SAD Robert Miler istraživao da li je Tramp vršio opstrukciju pravde.

Miler, kojeg je na tu funkciju imenovao zamjenik američkog ministra pravde Rod Rozenštajn, ima široka ovlašćenja da istražuje sva pitanja koja se pokrenu iz njegove osnovne istrage.

Tramp je prekjuče napisao na Tviteru: "Čovjek koji mi je rekao da smijenim direktora FBI (Džejmsa Komija) sada vodi istragu protiv mene jer sam smijenio direktora FBI! Lov na vještice."

Tramp je u tvitu očigledno mislio na Rozenštajna, čija funkcija vodećeg istražitelja postaje sve komplikovanija.

Bijela kuća je iskoristila bilješku koju je Rozenštajn napisao da opravda Trampovu odluku da smijeni šefa FBI Džejmsa Komija, a taj potez američkog predsjednika sada je možda dio istrage.

Predsjednik SAD negirao je da je na bilo koji način povezan s Rusijom i da je pokušao da zaustavi istragu o mogućoj povezanosti njegovog izbornog štaba s Rusijom.

Trampovi savjetnici opisali su da je predsjednik SAD izuzetno ljut zbog istrage i da insistira da je meta zavjere.

Bonus video: