Putin: Nove sankcije SAD zakomplikovaće naše odnose

Namjera je da se kazni Rusija zbog navodnog uplitanja u izbore, zatim aneksije Krima kao i podrške sirijskoj vladi u šestogodišnjem građanskom ratu
1 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.06.2017. 15:24h

Nove sankcije Rusiji koje je izglasao američki Senat "zakomplikovaće" odnose Moskve i Vašingtona, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Naravno da će te sankcije zakomplikovati rusko-američke odnose. Smatram to vrlo štetnim. Ali kakve god da se odluke sa one strane okeana donesu, neće nas dovesti u bezizlaznu situaciju i neće nas urušiti. Ali, treba još vidjeti šta će od toga biti", kazao je Putin.

Ustvrdivši da je "preuranjeno sada govoriti o ruskom odgovoru na te sankcije", on je istaknuo da će se Rusija znati da se prilagodi i da "učini još nešto dodatno, nešto što traži posebnu pažnju".

Senat SAD glasao je u srijedu za kažnjavanje Rusije koja se navodno uplela u američku predsjedničku kampanju 2016. godine, odobrivši predlog sankcija koje bi predsjednika Donalda Trampa mogle spriječiti u jednostranom popuštanju pritiska na Moskvu.

Senatori su prihvatili mjeru ogromnom većinom, sa 97 glasova "za" i sa 2 "protiv".

Namjera je da se kazni Rusija zbog navodnog uplitanja u izbore, zatim aneksije Krima kao i podrške sirijskoj vladi u šestogodišnjem građanskom ratu.

Bonus video: