Donald i Melanija Tramp posjetili Skalisa u bolnici: Cvijeće za ranjenog kongresmena

Tramp je sjedio pored njegovog kreveta i razgovarao s članovima njegove porodice
63 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Melanija Tramp, Foto: Beta-AP
Donald Tramp, Melanija Tramp, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 15.06.2017. 07:52h

Američki predsjednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija posjetili su sinoć u bolnici republikanskog kongresmena Stiva Skalisa ranjenog juče u oružanom napadu u predgrađu Vašingtona.

Prema saopštenju Bijele kuće, predsjednik i prva dama donijeli su cvijeće Skalisu, visokom republikanskom predstavniku u donjem domu Kongresa, kome je operisan kuk poslije ranjavanja i koji se prema navodima bolnice i dalje nalazi u kritičnom stanju.

Tramp je sjedio pored njegovog kreveta i razgovarao s članovima njegove porodice.

Skalis je ranjen juče tokom bejzbol treninga s drugim republikanskim članovima Kongresa u Aleksandriji, kod Vašingtona. U incidentu je ranjeno još nekoliko osoba.

Napadač, identifikovan kao Džejms Hodžkinson, umro je od posljedica povreda zadobijenih u razmjeni vatre sa policijom.

Vašingtonska bolnica MedStar saopštila je sinoć da je stanje Skalisa, lidera republikanske većine u Predstavničkom domu Kongresa, kritično, i da će mu biti potrebno još nekoliko operacija.

"Republikanski kongresmen je teško ranjen i u kritičnom je stanju", navela je bolnica sinoć na Tviteru. Bolnica je saopštila da ga je metak pogodio u lijevi kuk, i zatim je prošao kroz stomačnu duplju, kada su povrijeđene kosti i unutrašnji organi i izazvano jako krvarenje.

Federalni istražni biro (FBI) saopštio je da je ukupno pet osoba hospitalizovano zbog povreda od vatrenog oružja, uključujući napadača koji je kasnije podlegao povredama, Skalisa, jednog policajca, jednog asistenta u Kongresu i jednog lobiste.

Još jedna osoba je zadobila lakše povrede.

Bonus video: