"KONAČNO ĆE BITI MEĐU LJUDIMA KOJI GA VOLE"

Oto Varmbir, student iz SAD kojeg je oslobodila Sjeverna Koreja u komi je od marta 2016.

"Želimo da svijet zna kako smo naš sin i mi brutalno tretirani i terorisani od strane partijskog režima u Sjevernoj Koreji", navodi se u njihovom saopštenju Varmbirovih roditelja
0 komentar(a)
Oto Varmbir, Foto: Reuters
Oto Varmbir, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.06.2017. 16:47h

Američki student Oto Varmbir koji je danas oslobođen od izdržavanja 15-godišnje zatvorske kazne u Severnoj Koreji na koju je bio osuđen zbog navodnog djelovanja protiv sjevrnokorejske države nalazi se u komi, saopštili su njegovi roditelji.

U izjavi Freda i Sindi Varmbir za agenciju Asošiejted pres navodi se da je njihov sin u komi od marta 2016. godine, ali da su oni o tome obaviješteni tek prije nedelju dana.

"Želimo da svijet zna kako smo naš sin i mi brutalno tretirani i terorisani od strane partijskog režima u Sjevernoj Koreji", navodi se u njihovom saopštenju.

Roditelji američkog studenta rekli su da će njihov sin konačno biti među ljudima koji ga vole.

Stejt department objavio je ranije danas vijest o oslobađanju Otoa Varmbira, ali ne i kakvo je njegovo zdravstveno stanje.

Američki državni sekretar Reks Tilerson je rekao da je Sjeverna Koreja pustila iz zatvora američkog studenta, i da je on na putu za SAD gdje ga čeka porodica.

Dodao je da je Stejt department osigurao oslobađanje Varmbira po direktivi predsjednika Donalda Trampa, a da SAD nastavljaju pregovore sa Sjevernom Korejom o još troje zatvorenih Amerikanaca.

Varmbir je bio student Univerziteta Virdžinije. Osuđen je marta 2016. u Sjevernoj Koreji pošto je u suzama javno priznao preko televizije da je pokušao da ukrade propagandni plakat.

Saopštenje je dato u isto vrijeme kada je bivši košarkaš NBA lige Denis Rodman stigao u privatnu posjetu Sjevernoj Koreji.

Preporučujemo za Vas