Putin: Mekejn mi se donekle dopada, ne šalim se

"... Volim ga zbog njegovog patriotizma i mogu da se pronađem u njegovoj istrajnosti u borbi za interese sopstvene države", rekao je Putin
4 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.06.2017. 06:06h

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin rekao je u intervjuu američkom reditelju Oliveru Stounu da mu se republikanski senator Džon Mekejn "dopada do neke mjere", ali da živi u "starom svijetu", misleći na njegovu retoriku protiv Kremlja, i poručio da SAD i Rusija moraju sarađivati na zajedničkim izazovima.

Džon Mekejn je prošle nedjelje rekao da je Putin veća prijetnja globalnoj bezbjednosti nego Islamska država i upozorio je da će Senat insistirati na uvođenju strožih sankcija Rusiji, zbog navodnog miješanja Rusije u prošlogodišnje izbore u SAD, prenosi Rojters.

"Dopada mi se senator Mekejn do neke mjere. Ne šalim se. Volim ga zbog njegovog patriotizma i mogu da se pronađem u njegovoj istrajnosti u borbi za interese sopstvene države", rekao je Putin tokom snimanja novog Stounovog projekta "Putinovi intervjui".

Ruski predsjednik je rekao da, uprkos tome, Mekejn živi u starom svijetu i da ljudi kao što je on sa oklijevanjem gledaju prema budućnosti i ne žele da prihvate koliko brzo se mijenja svijet.

Bonus video: