Pronađena tijela muškarca, žene i djeteta i djelovi aviona u moru kod Mjanmara

Petnaest putnika su bili djeca. Nije neuobičajeno da vojni avioni prevoze civile da smanje troškove porodicama vojnih lica koji su stacionirani na udaljenom jugu zemlje, navodi agencija AP
85 pregleda 0 komentar(a)
Avion Y-8, Majnmar, Foto: Reuters
Avion Y-8, Majnmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.06.2017. 07:29h

Brod ratne mornarice koji je bio u potrazi za nestalim vojnim transportnim avionom sa 120 putnika pronašao je danas tijela i djelove aviona u moru kod Mjanmara, rekao je portparol vojske.

Avion kineske proizvodnje Y-8 nestao je sa radara juče popodne oko pola sata poslije polijetanja iz mjesta Mjeik na putu za Jangon, ekonomsku prijestonicu Mjanmara, putem koji bi ga odveo preko Andamanskog mora.

U vrijeme polijetanja padala je slabija kiša.

Devet brodova ratne mornarice, pet vojnih helikoptera i tri civilna helikoptera tragali su jutros za avionom, rekao je portparol vojske.

On je rekao da su nađena dva pojasa za spasavanja, tri tijela, muškarca, žene i djeteta, i guma koja je dio točka aviona. Tijela i djelovi aviona pronađeni su u moru zapadno od mjesta Laung Lone.

U avionu je bilo 106 putnika, uglavnom porodica vojnog osoblja i 14 članova posade.

Petnaest putnika su bili djeca. Nije neuobičajeno da vojni avioni prevoze civile da smanje troškove porodicama vojnih lica koji su stacionirani na udaljenom jugu zemlje, navodi agencija AP.

Kontakt s avionom prekinut je dok je nadlijetao oblast Daveij, na jugoistoku Mjanmara.

Vojska je saopštila da je Mjanmar dobio ovaj avion marta prošle godine i da je od tada imao 809 sati leta.

Bonus video: