Lavrov: Koalicija na čelu sa SAD napada najefikasnije snage koje se bore protiv Islamske države

Međunarodna koalicija koju u Siriji predvode SAD ponovo je u utorak pogodila vladine snage blizu Al Tanafa, nedaleko od iračke i jordanske granice
1 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.06.2017. 13:21h

Napadi međunarodne koalicije koju predvode SAD u Siriji predstavljaju "akt agresije" jer su izvedeni protiv "najefikasnijih snaga" koje se bore protiv organizacije Islamska država, rekao je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

"To je akt agresije koji krši suverenitet i teritorijalni integritet Sirije i koji je uperen, bilo da je to željeno ili ne, protiv najefikasnijih snaga na terenu u borbi protiv terorista," rekao je Lavrov na konferenciji za medije i dodao da je Rusija zabrinuta.

Međunarodna koalicija koju u Siriji predvode SAD ponovo je u utorak pogodila vladine snage blizu Al Tanafa, nedaleko od iračke i jordanske granice gdje je, po navodima koalicije, grupa od više od 60 vojnika s jednim tenkom i artiljerijom predstavljala prijetnju za snage koalicije u Al Tanafu.

To je drugi put da međunarodna koalicija u toj zoni bombarduje provladine sirijske snage, koje prema Pentagonu, podržava Iran.

Prvi avionski napad dogodio se 18. maja, i Sirija i Rusija su ga oštro osudile.

Napetost u Al Tanafu raste i zbog rastućeg rivaliteta oko toga ko će predvoditi borbu protiv Islamske države.

Bonus video: