Tilerson: Tramp želi bolje odnose s Rusijom

U SAD je u toku istraga mogućeg miješanja Rusije u kampanju pred predsjedničke izbore na kojima je pobijedio Tramp. Rusija je u nekoliko navrata demantovala tu umiješanost
2 komentar(a)
Bil Ingliš, Reks Tilerson, Foto: Reuters
Bil Ingliš, Reks Tilerson, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2017. 06:29h

Državni sekretar SAD Reks Tilerson je danas u Velingtonu izjavio da ga je predsjednik Donald Tramp zamolio da obnovi odnose sa Rusijom i da ne dozvoli da tome budu prepreka politička previranja zbog njegovih eventualnih veza s Moskvom tokom prošlogodišnje predizborne kampanje u SAD.

Tilerson je rekao da su odnosi između SAD i Rusije na niskom nivou i pogoršavaju se zbog čega je Tramp zatražio da se odnosi stabilizuju i obnovi uzajamno povjerenje.

Američki državni sekretar je u posjeti Novom Zelandu gdje je razgovarao s premijerom Bilom Inglišem.

Tilerson nije želio da komentariše moguće dokaze o umiješanosti Rusije u američke izbore, rekavši da "nema neposrednih saznanja" o tome.

Po njegovim riječima, Tramp mu je jasno rekao da previranja zbog Rusije ne treba da ga spriječe u radu na poboljšanju odnosa.

U SAD je u toku istraga mogućeg miješanja Rusije u kampanju pred predsjedničke izbore na kojima je pobijedio Tramp. Rusija je u nekoliko navrata demantovala tu umiješanost.

Bonus video: