AP: Proširuje se istraga o povezanosti Rusije i Trampove kampanje

Specijalni savjetnik za istragu o povezanosti Rusije i Trampove kampanje Robert Miler će možda proširiti istragu i o ulozi koju su imali državni tužilac i zamjenik državnog tužioca u odluci Trampa da smijeni direktora američkog FBI Džejmsa Komija
1 komentar(a)
Robert Miler, Foto: Reuters
Robert Miler, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.06.2017. 10:12h

Istraga o povezanosti Rusije i izbornog štaba u predsjedničkoj kampanji predsjednika SAD Donalda Trampa dobija šire razmjere, javila je danas agencija AP.

Specijalni savjetnik za istragu o povezanosti Rusije i Trampove kampanje Robert Miler pokrenuo je odvojenu krivičnu istragu u vezi s bivšim šefom predizborne kampanje američkog predsjednika Polom Manafortom.

Miler će možda proširiti istragu i o ulozi koju su imali državni tužilac i zamjenik državnog tužioca u odluci Trampa da smijeni direktora američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija.

Tramp je zamolio Manaforta da podnese ostavku pošto je otkriveno da je 2014. lobirao u Vašingtonu za interese tadašnje ukrajinske vladajuće proruske političke partije bivšeg predsjednika Viktora Janukoviča.

Bonus video: