Lideri Sjeverne i Južne Koreje iznenada se sastali na granici

Sastanak je dio napora da se omogući održavanje samita američkog predsjednika Donalda Trampa s liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom
3 komentar(a)
Kim Džong Un, Mun Džae In, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Mun Džae In, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2018. 09:33h

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un i Južne Koreje Mun Džae In danas su se iznenada sastali u pograničnom gradu u demilitarizovanoj zoni između dvije zemlje. 

Na drugom sastanku lidera Sjeverne i Južne Koreje u posljednjih nekoliko mjeseci razgovaralo se o postignutim mirovnim obavezama i eventualnom sastanku Kim Džong Una sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, prenosi BBC.

Kako se navodi, sastanak je dio napora da se omogući održavanje samita američkog predsjednika Donalda Trampa s liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom. 

Predsjednik Južne Koreje lično će obavijestiti javnost o ishodu sastanka. 

Američki predsjednik Donald Tramp je otkazao samit sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom planiran za 12. jun u Singapuru, navodeći kao razlog "strahovit gnjev i otvoreno neprijateljstvo" u saopštenju Sjeverne Koreje.

Tramp je potom ipak ostavio mogućnost novog sastanka, rekavši da čeka da li će Kim ponovo pokrenuti "konstruktivni dijalog".

Preporučujemo za Vas