Kremlj odbacio navode o ruskim hakerskim napadima

Majkrosoft, koji nije ponudio dodatne opise lažnih sajtova, naveo je da nije bilo dokaza da su hakeri bili uspješni, prenijela je agencija AP
0 komentar(a)
Dmitrij Peskov, Foto: Reuters
Dmitrij Peskov, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.08.2018. 13:18h

Kremlj je odbacio danas navode američke kompanije Majkrosoft (Microsoft) o ruskim hakerskim napadima na političke organizacije u SAD uoči jesenjih izbora za Kongres i vlasti na državnim nivoima.

Majkrosoft je naveo da je hakerska grupa povezana s ruskom vladom napravila lažne internet domene koji liče na dvije konzervativne organizacije, Hudson Institute i International Republican Institute - IRI

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov negirao je te optužbe rekavši da u saopštenju Majkrosofta nedostaju detalji i da nije jasno "koji su to hakeri u pitanju" i na koji način bi oni mogli da poremete izbore.

Majkrosoft, koji nije ponudio dodatne opise lažnih sajtova, naveo je da nije bilo dokaza da su hakeri bili uspješni, prenijela je agencija AP.

Ti navodi uslijedili su nekoliko nedjelja pošto je demokratska senatorka Kler Mekeskil obeljodanila da su ruski hakeri neuspješno pokušali da se infiltriraju u njenu kompjutersku mrežu u Senatu.

Preporučujemo za Vas