Mask i Iger neće više da savjetuju Trampa: Klimatska promjena je stvarna

I izvršni direktor komapnije Dženeral elektrik Džef Imelt, koji nije u krugovima savjetnika Bijele kuće, osudio je odluku Trampa
1 komentar(a)
Ilon Mask, Foto: Reuters
Ilon Mask, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.06.2017. 08:09h

Vlasnik kompanije "Tesla", milijarder Ilon Mask, i direktor "Volt Diznija" Robert Iger saopštili su da napuštaju savjetodavna tijela Bijele kuće poslije odluke predsjednika SAD Donalda Trampa da se povuče iz sporazuma, uz poruku da je "klimatska promjena stvarna".

"Napuštam predsjedničke savjete. Klimatska promjena je stvarna. Napuštanje (sporazuma iz) Pariza nije dobro ni za Ameriku ni za svijet", naveo je Mask na Tviteru.

Iger, izvršni direktor Diznija, tvitovao je zatim da "iz principijelnih razloga" daje ostavku na mjesto u savjetodavnom tijelu Bijele kuće.

I izvršni direktor komapnije Dženeral elektrik Džef Imelt, koji nije u krugovima savjetnika Bijele kuće, osudio je odluku Trampa.

"Razočaran sam zbog odluke o Pariskom sporazumu. Klimatske promjene su realne. Industrija treba sada da preuzme vodeću ulogu i da ne zavisi od vlade", navodi se u poruci Imelta na Tviteru.

Tramp je sinoć objavio da se SAD povlače iz Pariskog sporazuma o klimi i da će odmah obustaviti "kompletnu primjenu" odredaba Pariskog sporazuma.

Bonus video: