Komi sljedeće nedjelje svjedoči o ruskom miješanju u predsjedničke izbore u SAD

Vodeći članovi odbora iz Republikanske partije i Demokratske partije su rekli da senatori žele da čuju od Komija kakva je bila njegova uloga u procjeni američkih obavještajnih službi da se Rusija miješala u izbore
0 komentar(a)
Džejms Komi, Foto: Reuters
Džejms Komi, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2017. 19:12h

Bivši direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi svjedočiće će 8. juna pred obavještajnim odborom Senata o navodnom ruskom miješanju u predsjedničke izbore u SAD.

Odbor za obavještajna pitanja saopštio je danas da će Komi svjedočiti na otvorenoj sjednici, poslije čega će uslijediti zatvorene sjednica.

Vodeći članovi odbora iz Republikanske partije i Demokratske partije su rekli da senatori žele da čuju od Komija kakva je bila njegova uloga u procjeni američkih obavještajnih službi da se Rusija miješala u izbore prošle godine.

Oni su rekli da se nadaju da će Komi dati odgovore i na pitanja u vezi s iznenadnom odlukom predsjednika Donalda Trampa da ga smeni.

CNN je juče javio da će Komi svjedočiti pred Senatom kako bi potvrdio da je Tramp pokušao da izvrši pritisak nad njim. CNN je takođe javio da će Komi navodno potvrditi da je Tramp pokušao da ga natjera da odustane od istrage o vezi Trampa i njegovih saradnika sa Rusijom.

Bonus video: