PREDSJEDNIK SAD U POSJETI SAUDIJSKOJ ARABIJI

Tramp stigao u Rijad, prvu stanicu prvog putovanja u inostranstvo

Tramp je jedini američki predsjednik koji je odabrao Saudijsku Arabiju ili bilo koju zemlju s većinskim muslimanskim stanovništvom da mu bude prva stanica putovanja u inostranstvo
3 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2017. 07:59h

Predsjednik SAD Donald Tramp doputovao je danas u Rijad, prvu stanicu svog prvog putovanja u inostranstvo, koje ima za cilj jačanje partnerstva za borbu protiv terorizma u regionu i prevazilaženje kontroverzi koje su zadesile njegovu administraciju.

Tramp je jedini američki predsjednik koji je odabrao Saudijsku Arabiju ili bilo koju zemlju s većinskim muslimanskim stanovništvom da mu bude prva stanica putovanja u inostranstvo.

Takav potez je smišljen djelom da se izrazi poštovanje regionu nakon čitavih mjeseci oštre antimuslimanske retorike tokom izborne kampanje.

Tramp će se danas popodne sastati s liderima saudijske kraljevine, a u nedjelju će govoriti pred 50 lidera iz muslimanskih zemalja.

Američki lider će provesti u Saudijskoj Arabiji dva dana, a potom putuje u Izrael, Vitlejem na Zapadnoj obali, pa u Vatikan, da se sastane sa papom, a poslije u Brisel na samit NATO i na Siciliju na skup Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja (G7).

Galerija

Preporučujemo za Vas