Liberman favorit za novog direktora FBI

Džo Liberman, bivši demokratski pa nezavisni senator, bio je potpredsjednički kandidat demokrate Ala Gora 2000. na predsjedničkim izborima koje je osvojio republikanac Džordž Buš
0 komentar(a)
Džo Liberman, Foto: Reuters
Džo Liberman, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.05.2017. 10:45h

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je Džo Liberman, koji je bio demokratski kandidat za američkog potpredsjednika, najizgledniji kandidat za budućeg šefa FBI, nakon šokantnog otpuštanja Džejmsa Komija.

Američki predsjednik odgovorio je s jednostavnim "da" na pitanje da li je bivši senator favorit za mjesto prvog policajca SAD, prenosi N1.

Izbor novog šefa savezne policije događa se u izričito napetom političkom kontekstu u Vašingtonu. Donald Tramp se sumnjiči za opstruiranje pravosuđa zahtijevajući od Džejmsa Komija da se ostavi istrage FBI o jednom od bivših Trampovih savjetnika Majklu Flinu.

Kad bude imenovan, novog direktora saslušaće nadležni odbor Senata. Potom će ga čitavi Senat, s republikanskom većinom, morati da potvrdi glasanjem. Postupak će trajati nedjeljama.

Džo Liberman, bivši demokratski pa nezavisni senator, bio je potpredsjednički kandidat demokrate Ala Gora 2000. na predsjedničkim izborima koje je osvojio republikanac Džordž Buš.

Bonus video: