NE VJERUJE U NOVI POČETAK

Tilerson: Odnosi SAD i Rusije na najnižem nivou od Hladnog rata

"Treba da gledamo na naš odnos s Rusijom u široj perspektivi, kako bi se obnovio, ukoliko je to moguće", dodao je američki državni sekretar
0 komentar(a)
Reks Tilerson, Foto: Reuters
Reks Tilerson, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.05.2017. 15:45h

Šef američke diplomatije Reks Tilerson ocijenio je danas da su odnosi između SAD i Rusije na "najnižem nivou" od Hladnog rata i ne vjeruje u "novi početak".

Tilerson, bivši generalni direktor naftnog giganta EksonMobil koga je 2013. godine odlikovao ruski predsjednik Vladimir Putin, već nekoliko nedjelja pominje da su odnosi između dvije nuklearne sile "na najnižem" nivou od raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine.

"Odnosi su na najnižem nivou od Hladnog rata sa veoma malim stepenom povjerenja. To nije dobro za svijet a sigurno nije dobro za nas, američki narod i interese naše nacionalne bezbjednosti", rekao je Tilerson u izjavi za televizijsku mrežu En Bi Si (NBC).

Tilerson je isključio mogućnost "novog početka" u odnosima. "Nastavljamo sa onim što imamo. Ne možemo da izbrišemo prošlost i da govorimo o novom početku", rekao je on.

"Treba da gledamo na naš odnos s Rusijom u široj perspektivi, kako bi se obnovio, ukoliko je to moguće", dodao je američki državni sekretar.

Preporučujemo za Vas