Lavrov: Tvrdnjama da snabdijevamo talibane, SAD skreću pažnju sa planova da promijene sirijski režim

"Smatram da je to pokušaj preusmjeravanja pažnje sa nekih stvari koji se odnose na sirisjki problem. U tom pogledu, naše sumnje rastu u posljednje vrijeme. Vidimo da neki od naših kolega žele da napuste rezoluciju SB UN o političkom rješenju zasnovanom na unutarsirijskom dijalogu", rekao je Lavrov, a prenosi Tas
2 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2017. 13:59h

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov kaže da američke tvrdnje da Rusija navodno snabdijeva talibane u Avganistanu oružjem imaju za cilj da se skrene pažnja sa planova SAD da promijene režim u Siriji.

"Smatram da je to pokušaj preusmjeravanja pažnje sa nekih stvari koji se odnose na sirisjki problem. U tom pogledu, naše sumnje rastu u posljednje vrijeme. Vidimo da neki od naših kolega žele da napuste rezoluciju SB UN o političkom rješenju zasnovanom na unutarsirijskom dijalogu", rekao je Lavrov, a prenosi Tas.

Prema njegovim riječima, oni to rade na takav način, umjesto da traže da se režim promijeni na "dobar stari način".

"Naravno, suprotstavićemo se ovim pokušajima", rekao je Lavrov.

Američki komandant u Avganistanu, general Džon Nikolson izjavio je u ponedjeljak da se SAD moraju suočiti sa Rusijom zbog snabdijevanja talibana oružjem za korišćenje protiv snaga u Avganistanu koje podržavaju SAD.

Bonus video: