Pens: Američki nosač aviona će stići u Japansko more za nekoliko dana

Vašington je početkom aprila najavio da će nosač aviona "Karl Vinson" i njegova flota krenuti ka Korejskom poluostrvu, uz prethodno stajanje u Australiji, što su protumačili kao demonstraciju sile administracije američkog predsjednika Donalda Trampa
0 komentar(a)
Majk Pens, Foto: Reuters
Majk Pens, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2017. 09:41h

Američki nosač aviona "Karl Vinson" stići će u Japansko more za nekoliko dana, izjavio je danas u Sidneju američki potpredsjednik Majk Pens.

Vašington je početkom aprila najavio da će nosač aviona "Karl Vinson" i njegova flota krenuti ka Korejskom poluostrvu, uz prethodno stajanje u Australiji, što su protumačili kao demonstraciju sile administracije američkog predsjednika Donalda Trampa.

"Očekujemo da će stići u Japansko more krok nekoliko dana, do kraja mjeseca", rekao je Pens novinarima u Australiji.

On je rekao da režim u Sjevernoj Koreji ne treba da sumnja da SAD imaju resurse, osoblje i prisustvo u tom regionu svijeta.

Pens i australijski premijer Malkolm Turnbul pozvali su ranije Kinu da izvrši pritisak na Sjevernu Koreju da se odrekne nuklearnog oružja i balističkih raketa.

Tenzije između SAD i Sjeverne Koreje pojačane su poslije raketnih proba Pjongjanga, ali i straha zbog pripreme šeste nuklearne probe.

Bonus video: