Islamska država ubila najmanje 50 civila u Mosulu, jer su pokušali da pobjegnu

Prema riječima očevidaca, teroristi su se obračunali sa stanovnicima oblasti Ras el Džada i Mušahada u centru Mosula pošto su ovi pokušali da se spasu bjekstvom i da se pridruže vojsci
60 pregleda 1 komentar(a)
Islamska država, Foto: Reuters
Islamska država, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.04.2017. 08:20h

Teroristi Islamske države (ID) ubili su u Mosulu najmanje 50 ljudi zbog pokušaja da prebjegnu iračkoj vojsci, prenio je lokalni informativni portal "Šafak njuz".

Iračka vojska od februara vodi ofanzivu na one oblasti zapadnog Mosula koje su i dalje pod kontrolom ID, dok je istočni dio grada već u potpunosti oslobođen, prenosi Sputnjik.

Prema riječima očevidaca, teroristi su se obračunali sa stanovnicima oblasti Ras el Džada i Mušahada u centru Mosula pošto su ovi pokušali da se spasu bjekstvom i da se pridruže vojsci.

Tijela ubijenih teroristi su ostavili da leže na ulici, naveli su svjedoci.

Teroristi ID redovno koriste civile Mosula kao živi štit, a ubijanjem zarobljenih izbjeglica pokušavaju da zastraše ostale stanovnike. Prema podacima Ujedinjenih nacija, u zoni vojne operacije i dalje je najmanje 400.000 ljudi.

Ministarstvo za migracije Iraka ranije je saopštilo da je broj izbjeglica iz zapadnog Mosula od početka operacije premašio 200.000 ljudi. Vlasti ove ljude smještaju u kampove unutar zemlje, ali mjesta i sredstava za izdržavanje izbjeglica nema dovoljno.

Bonus video: