Kabineta Asada: Američka politika bazirana na bombardovanju i pokoravanju ljudi

Sirijski zvaničnici su naveli da je u raketnom napadu SAD na bazu u centralnom delu Sirije ubijeno sedam osoba, a da je ranjeno devet
4 komentar(a)
Bašar al Asad, Foto: Reuters
Bašar al Asad, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.04.2017. 13:21h

Američki raketni napad na vojnu bazu u sirijskoj provinciji Homs je "bezobziran" i "neodgovoran", saopštio je danas kabinet predsjednika Sirije Bašara al Asada.

U saopštenju je navedeno da napad odražava kontinuiranu američku politiku, bez obzira na administraciju, koja je bazirana na bombardovanju i "pokoravanju ljudi".

Kako je navedeno u saopštenju, napad koji je rano jutros izveden na vojnu bazu u provinciji Homs nije baziran na tačnim podacima.

Američki napad na Siriju dogodio se pošto je u utorak, 4. aprila, izveden hemijski napad u gradu Kan Šeikun, pobunjeničkom uporištu u provinciji Idlib, na sjeverozapadu Sirije, u kome je poginulo 86 ljudi, a više stotina povrijeđeno.

Sirijski zvaničnici su naveli da je u raketnom napadu SAD na bazu u centralnom delu Sirije ubijeno sedam osoba, a da je ranjeno devet.

Prema prethodnim izvještajima, u američkom napadu na bazu u Siriji, kojim je pričinjena velika materijalna šteta, poginulo je šest osoba.

Sirijska vojska ocijenila je napad SAD kao "agresiju" koja podriva rat protiv terorizma.

Bonus video: