Kako je Tramp brzo promijenio priču o Siriji: "On je obična marioneta"

Poznati desničarski autori i blogeri su napali Trampa jer je izveo napad, dok je godinama pričao kako je to užasna ideja
55 pregleda 75 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.04.2017. 11:07h

Odluka Donalda Trampa da napadne Siriju bez podrške sopstvenog Kongresa je izazvala burne reakcije i onih koji su bili najglasniji u podršci njegovog predsjedništva.

Trampa najviše kritikuje zbog toga što je ekspresno prekršio obećanje da neće SAD uvesti u još jedan konflikt na Bliskom istoku.

Poznati desničarski autori i blogeri su napali Trampa jer je izveo napad, dok je godinama pričao kako je to užasna ideja.

Najglasniji u kritikama su bili lideri malih, ali uticajnih nacionalističkih pokreta.

Pol Džozef Votson, urednik sajta Infowars koji se bavi teorijama zavjere, je kazao da se ispostaviolo da je Tramp ništa drugo do marioneta neokonzervativaca. On je kazao da sada i zvanično više ne podržava Trampa.

Desničarski aktivista Ričard Spenser, autor termina "alternativna desnica", je osudio napad i kazao da će podržati drugog predsjedničkog kandidata na izborima 2020. godine, predstavnika Tulsija Gabarda sa Havaja.

Oni koji se zalažu za poboljšanje odnosa sa Rusijom su takođe kazali da je Tramp prešao granicu.

Međutim, ima i onih koji su podržali Trampovu odluku, a Laura Ingraham je primijetila da je bombardovanje ujedinilo tri žestoka kritičara Trampa - republikanske senatore Marka Rubia i Džona Mekejna, ali i protivkandidata na izborima Hilari Klinton.

Radio voditelj Hju Hjuit je kazao da su projektili "pravda za ubijenu djecu". Njegov kolega Mark Levin je kazao da je ponosan na Trampa.

Veliki broj desničarskih autora je ukazalo na mogućnost da je hemijski napad insceniran kako bi se SAD uvukle u rat i da je to sve protiv onoga što je Tramp obećavao.

Bonus video: