Tramp uklonio bliskog saradnika Benona iz Nacionalnog savjeta za bezbjednost

Ulazak Benona, koji je ranije bio direktor ekstremno desničarskog portala Brajtbart njuz, u Nacionalni savjet za bezbjednost naišlo je na oštre kritike s ocjenama da nije prikladno da politički savjetnik ima neku ulogu u bezbjednosnim pitanjima
52 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Stiv Benon, Foto: Reuters
Donald Tramp, Stiv Benon, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.04.2017. 17:29h

Američki predsjednik Donald Tramp sklonio je svog glavnog savjetnika i bliskog saradnika Stiva Benona iz Nacionalnog savjeta za bezbjednost.

Trampovom ranijom odlukom da Benon bude član tog važnog tijela administracije, njegov saradnik je dobio mogućnost da prisustvuje važnim sastancima.

Ulazak Benona, koji je ranije bio direktor ekstremno desničarskog portala Brajtbart njuz, u Nacionalni savjet za bezbjednost naišlo je na oštre kritike s ocjenama da nije prikladno da politički savjetnik ima neku ulogu u bezbjednosnim pitanjima.

U danas objavljenom dokumentu o sastavu Nacionalnog savjeta za bezbjednost više se ne nalazi Benonovo ime kao člana odbora u kojem su visokorangirani zvaničnici koji se sastaju da razmatraju prioritete nacionalne bezbjednosti, prenio je Asošiejted pres.

Zvaničnik Bijele kuće rekao je danas da je Benon prvobitno uvršten u Nacionalni savjet za bezbjednost poslije Trampove inauguracije kako bi se osiguralo sprovođenje predsjednikove vizije, izmedđu ostalog i ubrzanje rada u tom Savjetu.

Bonus video: