Tilerson neće na NATO samit, već ide u Rusiju

Tilerson ide u Moskvu nakon samita G7 u Italiji, dok će podsekretar za političke odnose Tom Šanon prisustvovati samitu NATO-a
8 komentar(a)
Reks Tilerson, Foto: Reuters
Reks Tilerson, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2017. 19:19h

Američki državni sekretar Reks Tilerson boraviće po prvi u Rusiji u maju, u okviru evropske turneje, ali neće prisustvovati NATO samitu 5. i 6. aprila.

State Department objavio je ovo jutros, ali nije naveden razlog Tilersonovog izostanka sa NATO samita, koji bi bio prilika da se prvi put sretne sa svih ostalih 27 saveznika od kako je Donald Tramp preuzeo dužnost predsjednika 20. januara ove godine.

Citirajući neimenovanog bivšeg američkog zvaničnika, Reuters navodi da će Tilerson propustiti polugodišnji skup Alijanse u Briselu kako bi prisustvovao razgovoru Trampa i kineskog predsjednika Xi Jipinga u predsjednikovom rizortu Mar-a-Lago na Floridi 6. i 7. aprila.

Tilerson ide u Moskvu nakon samita G7 u Italiji, dok će podsekretar za političke odnose Tom Šanon prisustvovati samitu NATO-a, naveo je State Department.

Tilersonov moskovski put dolazi usred istrage koju američke vlasti provode o optužbama o ruskim sajber napadima tokom predsjedničke kampanje u SAD prošle godine i susretima ruskih zvaničnika i nekoliko zvaničnika iz Trampovog izbornog štaba.

Bonus video: