Tramp potpisao: 19,5 milijardi dolara za istraživanje Marsa

Nove mjere predviđaju da se ljudska eksplotacija Marsa uvrsti među ciljeve NASA. Takođe se izdaje uputstvo da NASA upravlja svemirskim programima koji će pomoći ljudima da istraže Mars i druge destinacije
74 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2017. 18:12h

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp potpisao je danas zakon kojim se istraživanje Marsa definiše kao novi cilj Američke svemirske agencije (NASA).

Novi zakon predviđa dodatnih 19,5 milijardi dolara za finansiranje NASA u ovoj budžetskoj godini, koja počinje 1. oktobra.

Tramp je nedavno poslao Kongresu predlog zakona kojim se za sljedeću godinu predviđa dodatnih 19,1 milijardi dolara za svemirsku agenciju.

Nove mjere predviđaju da se ljudska eksplotacija Marsa uvrsti među ciljeve NASA. Takođe se izdaje uputstvo da NASA upravlja svemirskim programima koji će pomoći ljudima da istraže Mars i druge destinacije.

Američki predsjednik potpisao je zakon u Ovalnom kabinetu u Bijeloj kući okružen astronautima i sponzorima tog programa, među kojima su bili senatori Ted Kruz i Marko Rubio.

Bonus video: