Ruski parlament će ispitati američke medije koji djeluju u Rusiji

Istraga koju će sprovoditi skupštinski Odbor za informacionu politiku, tehnologiju i komunikacije, provjeriće da li CNN, Glas Amerike, Radio Liberty i "drugi američki mediji" rade u saglasnosti sa ruskim propisma
0 komentar(a)
novinari, mediji, Foto: Shutterstock
novinari, mediji, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.03.2017. 13:59h

Donji dom ruskog parlamenta pokrenuće istragu američkih medija koji djeluju u Rusiji, navodi se u saopštenju na vebsajtu Dume.

U saopštenju se ne navodi kako će se sprovoditi istraga, ili šta će se raditi sa njenim rezultatima.

Poslanik Konstantin Zatulin koji je predložio istaragu, rekao je da je ona odgovor na "akcije američkih političara koji su sistematski optuživali ruske medije za miješanje u američke unutrašnje poslove", navodi se u saopštenju, objavljenom prošle noći.

Istraga koju će sprovoditi skupštinski Odbor za informacionu politiku, tehnologiju i komunikacije, provjeriće da li CNN, Glas Amerike, Radio Liberty i "drugi američki mediji" rade u saglasnosti sa ruskim propisma.

Zatulin je predložio sprovođenje istrage kao uzvratne mjere na, kako je nazvao, "represivne" američke poteze protiv ruske televizije na engleskom jeziku RT, koju finansira država.

On je posebno ukazao na predlog zakona, podnijetog ove nedjelje, kojim bi se ovlastilo američko Ministarstvo pravde da istraži da li televizija RT krši Zakon o registraciji stranih agenata.

Bonus video: