Bitka za Mosul: Islamska država iz dronova baca bombe na iračke snage

Američka televizija, ipak, navodi da je nedjelju dana od početka bitke za zapadni dio Mosula, nakon što su iračke snage osvojile tamošnji međunarodni aerodrom i krenule da se probijaju dalje, to napredovanje postalo veoma usporeno
0 komentar(a)
Iračka vojska Mosul, Foto: Reuters
Iračka vojska Mosul, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2017. 13:18h

Dronovi Islamske države (ID), poput onih koje je moguće kupiti u prodavnici, remete napredovanje iračkih trupa koje se uz podršku SAD bore da povrate kontrolu nad zapadnim dijelom Mosula.

Si-Bi-Es njuz javlja da na obodima ovog grada, koji je treći po veličini u Iraku, iračke snage potpomognute američkom vojskom polako osvajaju teritoriju koju drži ID.

Američka televizija, ipak, navodi da je nedjelju dana od početka bitke za zapadni dio Mosula, nakon što su iračke snage osvojile tamošnji međunarodni aerodrom i krenule da se probijaju dalje, to napredovanje postalo veoma usporeno.

Razlog je što operaciju remete dronovi Islamske države koji nekada dolijeću u grupama od tri do pet kvadrokoptera, bespilotnih letjelica koje imaju po četiri elise.

Džihadisti iz njih bacaju ručne bombe i artiljerijske granate, dok je Amak, agencija ID, objavila i video-snimak na kojem se vidi tako izveden direktan pogodak iračkog oklopnog transportera.

Bonus video: