Izgradnja bliskih i konstruktivnih odnosa: Američki ministri ove nedjelje u Meksiku

Američki ministri će razgovarati s ministrima inostranih i unutrašnjih poslova, finansija i odbrane
0 komentar(a)
Reks Tilerson, Foto: Reuters
Reks Tilerson, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2017. 15:39h

Američki državni sekretar Reks Tilerson i ministar za unutrašnju bezbjednost Džon Keli boraviće ove nedjelje u Meksiku gdje će ih primiti predsjednik Enrike Penja Nieto, najavljeno je danas u Vašingtonu.

Tu posjetu, predviđenu za srijedu i četvrtak, ranije su najavile meksičke vlasti koje su dodale da posjeta ima za cilj "izgradnju bliskih i konstruktivnih odnosa".

Američki ministri će razgovarati s ministrima inostranih i unutrašnjih poslova, finansija i odbrane.

Predsjednik SAD Donald Tramp i predsjednik Meksika Enrike Penja Nieto složili su se krajem januara u telefonskom razgovoru da će raditi na prevazilaženju razlika o izgradnji zida na granici kako bi se zaustavila imigracija iz Meksika, u okviru "sveobuhvatnog razgovora" o bilateralnim odnosima.

Tramp je u kampanji obećao biračima da će izgraditi zid na granici s Meksikom kako bi spriječio nelegalnu migraciju i da će ga Meksiko platiti, ali je Nieto više puta rekao da njegova zemlja neće platiti izgradnju zida.

Meksički predsjednik otkazao je planiranu posjetu Vašingtonu pošto je Tramp potpisao ukaz o izgradnji zida duž granice dvije zemlje.

Bonus video: