Kamerom snimljen trenutak pada: Srušio se avion u Australiji, petoro poginulo

Avion "Beechcraft Super King Air" srušio se oko 45 minuta prije nego što je tržni centar u predgrađu Esendon trebalo da bude otvoren
53 pregleda 1 komentar(a)
avionska nesreća, Melburn, Foto: Reuters
avionska nesreća, Melburn, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2017. 09:50h

Kamera iz jednog automobila snimila je trenutak pada aviona u Australiji, pri čemu su poginuli svi putnici i pilot.

Četvoro Amerikanaca i australijski pilot poginuli su kada je danas laki avion udario u Tržni centar, ubrzo po poletanju sa aerodroma u Melburnu, saopštili su australijski zvaničnici.

Avion "Bičkraft super king er" (Beechcraft Super King Air) srušio se oko 45 minuta prije nego što je tržni centar u predgrađu Esendon trebalo da bude otvoren, navela je policija.

Američka ambasada u Kanberi potvrdila je da je četvoro američkih državljana poginulo u nesreći, a pilot aviona, koji je takođe stradao, je Maks Kvartmejn, prenijela je agencija AP.

Njih petoro krenulo je sa drugog po veličini aerodroma u Esedonu na golf izlet, a pilot je prijavio "katastrofalnu grešku na motoru" neposredno pred nesreću, saopštila je policija.

Zvaničnici su naveli da je u letjelici koja je krenula na čarter let iz Esendona ka ostrvu King bilo pet osoba.

Svjedoci su izjavili da je avion eksplodirao pri padu.

"Bilo je pet osoba u avionu i izgleda da niko nije preživeo pad", izjavio je portparol policije države Viktorija Stiven Lejn.

Turisti su krenuli na golf izlet, a pilot je prijavio "katastrofalnu grešku na motoru" neposredno pred nesreću, saopštila je policija.

Bonus video: